2.4. Kiki

Barbara’s opmerking dat ik vaak verstrooid ben als ik met de auto rijdt heeft me aangegrepen. Ik weet dat ze gelijk heeft, ik heb een onrustige geest, mijn gedachten schieten soms alle kanten uit. En het gebeurt me wel eens dat ik plots hard moet remmen. Sinds ik Yoga With Adriene doe lijkt het iets beter te gaan. Yoga is op lange termijn in ieder geval efficiënter dan wijn drinken, want met een paar glazen wijn kan ik de films in mijn hoofd soms wat vertragen, en zelfs stilleggen, maar de volgende ochtend begint alles opnieuw.

Na ons gesprek waarin ik Barbara voorstelde om samen de trein naar Carcassonne te nemen en zij weigerde, bedacht ik dat met de trein reizen eigenlijk wel een goed idee was. Ik was eerst van plan geweest om met de auto te gaan, omdat ik daarna nog alle kanten uit zou kunnen, maar met het openbaar vervoer geraak ik ook een heel eind en indien nodig kan ik nog altijd een auto huren.

Ik heb het boek Niets is onmogelijk van Elisabeth Strout in mijn koffer zitten, maar ik heb nog geen bladzijde gelezen. Er is genoeg te zien in en buiten de trein. Ik kijk graag naar mensen, vooral op stationsperrons. Van in de trein kan ik ongestoord de mensen observeren die op het perron staan, klaar om in te stappen. Of de reizigers die daarnet nog een paar zitplaatsen verder zaten te snurken en nu van de trein af moeten. Sommigen weten de weg en lopen met vaste tred naar de trap, anderen staan eerst een paar ogenblikken om zich heen te kijken en komen dan langzaam op gang. Er is altijd wel iemand die een treinwachter aanklampt en er zijn altijd mensen die van mening verschillen over de te nemen richting.

Ik heb ook eens iemand een tas zien weggrissen, het spoor oversteken en op een vertrekkende trein zien springen. Maar dat is jaren geleden toen de treinen soms nog met open deuren vertrokken. Nu moet je tenminste twee minuten op voorhand op het perron staan en vlak voor het vertrek gaan de deuren onherroepelijk dicht.

 

Nog steeds geen bericht van Kiki. Ik heb haar laten weten dat ik vanavond in Carcassonne ben en ik heb gevraagd of we elkaar ergens kunnen zien. Na Carcassonne kan ik naar haar toe reizen of misschien wil zij in mijn richting komen? Ik kreeg alleen een kort ‘Oké, we zien wel! Tot later.’ Maar daarna niets meer. Barbara zou nog proberen uit te vissen waar Kiki is en wat haar plannen zijn.

Louise heb ik een e-mail gestuurd. Ik heb min of meer op koele toon geschreven dat ik haar brief met het ticket heb ontvangen. Maar ik kon het niet laten om te schrijven dat ik geen vervanger voor haar had en dat ze nog altijd welkom is als ze toch nog zou willen komen.

Ik heb er de link naar de Airbnb-kamer bijgevoegd. Dat was misschien niet zo subtiel van mij, maar hoewel ik geërgerd ben, zou ik toch nog graag hebben dat ze komt. Ik zou graag een verklaring willen voor dat uitstelgedrag van haar. Zij was het toch die vriendschap ‘with benefits’ wilde?

Barbara stelde voor dat ik Nicolas zou uitnodigen, maar daar had ik geen zin in. Hij is aan de beterhand, maar ik denk niet dat Christine And The Queens zijn cup of tea is en hoe zou dat dan moeten? Ik kan hem toch niet in mijn B&B-kamer uitnodigen?

Misschien kan ik het extra ticket vanavond bij de ingang verkopen. En wie weet wat voor leuk gezelschap ik dan krijg.

 

We komen stipt op tijd aan in Carcassonne. Ik heb ruim de tijd om naar mijn verblijf te wandelen en me daar klaar te maken om naar het festival te gaan.

Terwijl ik in de coupégang aanschuif, kijk ik door het raam. Is dat… ? Ja, het is Kiki! Zo bruin dat ze is! Maar ook mager, hoekig. Ze staat gespannen naar de reizigers die uit de trein stromen te kijken. Ik probeer haar aandacht te trekken, maar ze draait zich een halve slag naar de achterkant van de trein. Zo zie ik op haar rechterschouder de tattoo tot aan haar elleboog. Oh Barbara…

 

Een gedachte over “2.4. Kiki”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s