2.28. Buddy

De afgelopen dagen heb ik het gesprek met River verschillende keren overlopen. Het was inderdaad een moeizame start. Het gesprek ging twee keer mijn richting uit en dat was niet de bedoeling. Het gaat om River. Wat heb ik verkeerd gedaan? Barbara zegt dat ik er niet zo zwaar moet aan tillen.

‘Je bent zijn therapeute toch niet?’ zegt ze, ‘Je moet alleen maar bereikbaar zijn en af en toe informeren hoe het gaat.’

Kiki zegt dat River mij helemaal ziet zitten als buddy. Dat zal dan wel zijn omdat ik hem een paar tripels betaald heb, denk ik. Want daar is het waarschijnlijk fout gegaan. We hadden beter geen bier gedronken. Ik was dat niet van plan, maar toen ik River een tripel hoorde bestellen, was ik gauw mee op dat paadje. Volgende keer geen alcohol meer, in ieder geval niet vanaf het begin. Misschien kunnen we dan maar beter niet in een café afspreken.

Het hele gedoe heeft me wat afgeleid van Louise en Nicolas. Maar ik heb Louise min of meer beloofd dat ik met haar naar Noord-Spanje ga en eigenlijk kijk ik daar erg naar uit. Zowel naar Spanje als naar Louise.

En toen Nicolas hoorde dat ik naar het Zuiden kom, vond hij dat ik er maar een goede gewoonte moest van maken om zowel op de heenweg als op de terugweg in Toulouse te passeren.

‘We zijn nog steeds niet samen in de stad geweest,’ haalde hij aan als extra argument. En ik moet bekennen dat ik me gemakkelijk liet overhalen.

Maar vooraleer ik mijn tickets boek wil ik toch nog even met River praten. Eerst bel ik Hanne en vertel ik haar hoe ons eerste gesprek was.

‘River nam het helemaal van me over,’ zei ik, ‘Ik dacht dat hij een luisterend oor nodig had, maar hij vroeg me de kleren van het lijf.’

‘Zou het kunnen dat het zijn manier is om je te verkennen, alvorens zichzelf bloot te geven?’

‘Hmm… dat zou kunnen, maar waarom pakt hij me meteen aan op dingen die net gevoelig liggen?’

‘Dat is misschien niet bewust, hij zoekt misschien naar overlappingen.’

‘Overlappingen?’

‘Dingen die jullie gemeen hebben…’

‘Ik zie niet meteen wat dat zou kunnen zijn…’

‘Wel, je bent avontuurlijk, je durft ongewoon gebied verkennen, zowel op het gebied van relaties als van je seksuele oriëntatie.’

‘Is dat zo? Zo heb ik het nog niet bekeken. Ik heb eerder het gevoel dat de dingen mij overkomen.’

‘De dingen kunnen je maar overkomen als je je ervoor openstelt.’

Zoiets kan alleen van Hanne komen. Ze legt een vinger op de gevoelige plek, maar ze stelt me tegelijk een beetje gerust. Hanne is mijn buddy.

Dan bel ik naar River en stel ik hem voor om volgende keer samen een wandeling te maken. Ik hoor hem twijfelen, maar hij stemt dan toch toe. Nu nog even denken waar we heen kunnen gaan.

 

Een gedachte over “2.28. Buddy”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s